Uitnodiging excursie donderdag 27 augustus

kelsteinwebsiteOp donderdag 27 augustus wordt er door de FBBF een ledenvergadering en excursie georganiseerd op het bedrijf Kelstein bij Hallum. Kelstein is een bedrijf waar drie bedrijven met elkaar worden gekoppeld. De bedrijven die hier onder vallen zijn melkvee- biogas- en algenteelt bedrijven. Mede hierdoor ontstaat er een gesloten keten van diverse stromen. Sinds november 2013 is het melkveebedrijf en biogasbedrijf biologische gecertificeerd.

Naast een bezoek aan dit interessante, innovatieve bedrijf, willen we ook graag met jullie de actualiteit bespreken. We zijn de afgelopen maanden druk geweest met o.a. de PAS, de wetgeving rondom fosfaat, de muizenschade / vergoedingen vanuit het fauna fonds en de pdf aanvullende normen (913 KB) voor de biologische melkveehouderij vanuit de natuurweide (zie ook de pdf reactie van de FBBF (340 KB) hierop).

Programma

13.30 Welkom en bespreken van actualiteiten;

14.00 Presentatie en rondgang over het bedrijf;

16:00 Einde bijeenkomst

Er wordt gezorgd voor koffie en thee en 'algencake'. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden stellen wij wel op prijs, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan Geartsje Postma. Graag tot dan!

Klik pdf hier (110 KB) als je het programma wilt uitprinten.

Deze site maakt gebruik van cookies Meer over cookies