Protest tegen het ingrijpende voorstel van de fosfaatwetgeving.

DSC03717

Aan het begin van donderdagmiddag 6 oktober verzamelden zich een flinke groep boeren op plein 2 in Den Haag voor het protest van netwerk Grondig tegen het fosfaatwetsvoorstel. Onder hen een groot aantal leden van de FBBF!

Staatssecretaris van landbouw, Martijn van Dam, kwam zelf ook een kijkje nemen en sprak met voorzitter Foppe Nijboer over de fosfaatproblematiek. Dhr van Dam hield vast aan zijn standpunt en deed een beroep op ons gevoel van solidariteit. Maar dat viel niet in goede aarde bij de aanwezige boeren. Vervolgens werd de reden van het protest uitgelegd aan het publiek. Daarna werd het 'Grondvest' met daarin de bezwaren uitgedeeld aan de Kamerleden.

Het wetsvoorstel is ontstaan vanwege de toename van de mestproductie in Nederland. En dit is in strijd met de Europese afspraken op dit gebied. Echter hebben wij als biologische boeren daar geen enkele schuld aan. Wij houden ons aan de Europese mestregels voor de biologische landbouw
en dit wordt elk jaar gecontroleerd door Skal. Door dit wetsvoorstel worden we beknot in onze bedrijfsvoering !

Het protest werd ondersteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties (Meer kunt u ook lezen op de site van netwerk Grondig).

De FBBF heeft daarnaast ook nog pdf een brief (167 KB) aan alle Kamerleden gestuurd tegen de voorgenomen fosfaatwetgeving.

DSC03712  DSC03719  DSC03721

Deze site maakt gebruik van cookies Meer over cookies